AZIË

Yogaretreat Bali

2e helft september 2020

 

Voor deze yogaretreat moet je een eind vliegen en daarom blijven we wat langer. In totaal duurt de reis 12 dagen, waarvan je er 10  op Bali bent. Als je er eenmaal bent, wil je waarschijnlijk niet meer weg.....De prachtige natuur, de kleuren, de heerlijke geuren, het verrukkelijke eten, de ongelofelijk lieve mensen, het voelt als de hemel op aarde.

Bali is met haar van Hindoeisme doordrenkte  cultuur het "yoga-eiland" bij uitstek. Yoga is hier onderdeel van het leven, net als de vele traditionele gebruiken en ceremonies die het eiland zo kenmerken.

Ver van de drukkere toeristische plaatsen als Kuta en Ubud, heeft Yoga Planet in het bergachtige binnenland van Bali een waar paradijsje gevonden voor dit yogaretreat, en we kunnen bijna niet wachten je er mee naar toe te nemen!!

Accommodatie

We verblijven in de regio Tabanan in een klein boerendorp, tegen de (uitgewerkte) vulkaan Batukaru.

De kleinschalige ecolodge bestaat uit 6 tegen de berg aan gebouwde unieke bungalows, omgeven door overvloedig groen en ieder met een geweldig uitzicht over de boomtoppen en rijstvelden tot aan de zee.

De bungalows zijn gebouwd en ingericht met natuurlijke materialen en met oog voor detail. Er zijn bungalows voor 2  en voor 4 personen. Als je liever alleen op een kamer of in een bungalow verblijft kan dat ook. Je betaalt dan wel een toeslag.

Het is ook mogelijk om een kamer te delen met je partner, vriend(in), zoon of dochter, die niet aan yoga doet. Er is namelijk genoeg te doen in de omgeving van de lodge. Voor je kamergenoot die niet deelneemt aan de yoga lessen, geldt een gereduceerd tarief.

Op het terrein van de lodge zijn 3 berg pools met watervallen, waarin je een heerlijke verfrissende duik kunt nemen.

Restaurant

De lodge heeft een eigen restaurantje waar alle maaltijden vers bereid worden met zo veel mogelijk ingrediënten uit de eigen moestuin.

Alle maaltijden zijn inclusief en vegetarisch. Mocht je veganistisch willen eten, dan kan dat ook. Er staat zelfs een veganistische chocolademousse, waarbij je je vingers aflikt, op de kaart!

Je kunt tijdens de (bij de prijs inbegrepen) kookworkshop, waarin je wordt ingewijd in de geheimen van de Balinese keuken, leren hoe je je favoriete gerecht thuis zelf kunt maken. 

Yoga

Je kunt deelnemen aan 2 yogalessen per dag, die in het Nederlands door Lucile worden gegeven. 's Ochtends voor het ontbijt en 's avonds voor het diner.

De lodge beschikt over een yogaplatform op hoge bamboepoten. Hoog in de boomtoppen geniet je van de rust en het uitzicht. Alleen de geluiden van de vogels, krekels en het kabbelende water van het bergriviertje dat onder de bamboo bale doorstroomt, doorbreken de stilte. En op gezette tijden klinkt het gebed van de monniken vanuit de tempel over de velden.

De yoga die we beoefenen is voor iedereen toegankelijk. Ook als je nog niet zo veel ervaring met yoga hebt, kun je meedoen. Maar wil  je liever een keer uitslapen, of heb je een middag iets anders op je programma gezet, is dat ook geen enkel probleem. Je bent tot niets verplicht. 

De nadruk in de yoga lessen ligt op ontspanning,  voelen waar je lijf nog wat extra aandacht kan gebruiken en bewustwording van de grenzen die je lichaam en geest je aangeven. Er is veel aandacht voor een gezonde ademhaling, die je helpt te ontspannen. Met behulp van zachte bewegingen leer  je ruimte te maken in je lijf en in je hoofd.

Overige activiteiten

Buiten de yogalessen kun je tijdens je retreat nog allerlei leuke, ontspannende, inspannende, culturele, creatieve, sportieve, of avontuurlijke activiteiten ondernemen.

 

Bij de prijs van het retreat zijn inbegrepen:

 • Een  Balinese massage van 1 uur

 • Een workshop Balinees koken van 1 uur

 • Een wandeling van 3 uur door de jungle, met gids

Daarnaast kun je zelf workshops bijboeken, zoals Balinese houtsnijkunst, basisbeginselen van de Indonesische taal, leren maken van tempel offerings met palmbladeren, Balinese muziekinstrumenten, traditionele medicijnen en helende Balinese planten, Balinese ceremoniële klederdracht en nog veel meer!

In de omgeving kun je met of zonder gids diverse wandelingen en trektochten doen. Als je fit genoeg bent, kun je zelfs een stevige tocht door het regenwoud maken of naar de top van de vulkaan Batukaru. Maar lekker relaxed wandelen door de omliggende boerendorpen, rijstvelden en plantages, of naar een dichtbijgelegen tempel kan natuurlijk ook.

Of je huurt een mountainbike om de omgeving te verkennen.

Een auto met chauffeur staat tegen betaling ook tot je beschikking om je naar elke gewenste plek op Bali te brengen.

Je hoeft je dus beslist niet te vervelen! (Maar het mag natuurlijk wel.)

Prijzen 2019

Vanaf  € 1025,-  p.p. in gedeelde kamer.

(Afhankelijk van type kamer en bungalow. Verblijf op 1-persoonskamer mogelijk met toeslag)

Als je een kamer deelt met iemand die niet deelneemt aan de yogalessen krijgt je kamergenoot een korting van €100,-.

De prijzen voor 2020 maken we zo snel mogelijk bekend.

Inbegrepen zijn:

 • 9 x overnachting.

 • dagelijks ontbijt, lunch en diner. Alle maaltijden zijn vegetarisch en inclusief juices, koffie en thee.

 • transfers van en naar het vliegveld in Denpasar.

 • iedere ochtend en avond yogales door Lucile in het Nederlands.

 • Balinese massage van 1 uur in de massage bale van de lodge.

 • workshop Balinees koken in de keuken van de lodge, 1 uur.

 • Nederlandse reisbegeleiding door Lucile.

Niet Inbegrepen zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam-Denpasar. Je kunt zelf je ticket boeken. We zoeken de beste vlucht voor je uit en als je wilt kun je samen met Lucile reizen.

 • Alcoholische drankjes.

 • Zelf te boeken workshops en excursies.

 • Annulerings- en reisverzekering. De reisverzekering is verplicht

 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,- per boeking (www. stichting-ggto.nl).

Praktisch

De reis gaat definitief door bij deelname van minimaal 5 personen. Boek dus je tickets pas als je bericht hebt gehad.

Heb je een groep van 5 of meer personen bij elkaar en wil je deze reis op een door jullie gewenst moment maken? Dat kan! Neem contact met ons op, dan gaan we het regelen.

 

Het is natuurlijk mogelijk om al eerder naar Bali te gaan of langer te blijven. 

Je kunt je retreat bijvoorbeeld afsluiten met een heerlijk verblijf aan zee, een bezoek aan Ubud, of je kunt aansluitend naar het eiland Flores of Lombok, of .......de mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor tips en hulp bij het organiseren van je verlenging kun je ook terecht bij Yoga Planet.

© 2017 by Yoga Planet

KvK: 69872244

Reisvoorwaarden

Tel: 0031620082962

info@yogaplanet.nl

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
logopngsmall.png