AZIË

Yoga en Ayurveda : Yogareis naar Zuid India

2e helft oktober 2020

Een prachtige yogareis naar Kerala in Zuid India, inclusief 2 weken ayurvedische behandeling.

Ayurveda is een eeuwenoude traditionele gezondheidsleer, die oorspronkelijk ook uit deze streek komt en er nog veel beoefend wordt. De behandeling bestaat uit dagelijkse massages, stoombaden en een aangepast dieet. Een geweldige boost voor je gezondheid. Een weldaad voor lichaam en geest.

Accommodatie
Verblijf in een paradijselijk ayurvedisch resort aan zee bij het plaatsje Kovalam in de zuidelijke provincie Kerala. Uit de vele resorts die Kerala rijk is, hebben we dit resort speciaal voor deze reis uitgezocht, omdat de ayurvedische behandelingen onder zeer deskundige leiding van een team van ayurvedische artsen gegeven worden. De staf zorgt dat het de gasten echt aan niets ontbreekt en bestaat uit de meest zorgzame en vriendelijke mensen die je je kunt bedenken. De keuken is fantastisch en de ligging, direct aan zee is werkelijk prachtig.  Een extra reden om voor dit speciale resort te kiezen is dat met de opbrengsten van dit resort  aan 1000 (wees)kinderen uit de regio scholing en onderdak wordt geboden. Zo is je geld dubbel goed besteed! 

 

Prijzen 2020

Met 2 personen op een kamer: €1575,- per persoon

Verblijf op een 1-persoons kamer: €1990,-

Inclusief

 • Verblijf in een 1-persoons- of 2-persoonskamer 14 nachten. De kamers zijn zeer ruim met 2 één-persoons bedden, een zitje, prachtige kaptafel, een grote badkamer met douche en toilet en een ruime inloopkast. Een waterkoker en elke dag gratis drinkwater. Elke kamer heeft een eigen terras met lekkere stoelen of zelfs een hangmatje!

 •  Ayurvedische behandeling 14 dagen. De behandeling bestaat uit regelmatige consulten met je ayurvedisch arts, dagelijkse ayurvedische massages van 1,5 uur, eventueel voorgeschreven ayurvedische medicatie en een speciaal op jouw dosha afgestemd dieet in combinatie met yoga en meditatie.

 • Er is een yogaleraar aan het resort verbonden, die dagelijks 2 lessen verzorgt. Op deze  reis kun je daarnaast elke dag genieten van een les in het Nederlands.

 • Volpension. Ontbijt, lunch en diner. De maaltijden zijn allemaal ayurvedisch, dus voornamelijk vegetarisch en afgestemd op ieders dosha (ayurvedisch type). Er wordt geen alcohol geschonken. (Gebruik van alcohol wordt tijdens een ayurvedische behandeling afgeraden. Het staat een ieder natuurlijk vrij op de eigen kamer een flesje te bewaren).

 • Transfers van en naar het vliegveld Trivandrum, (30 minuten).

 

Exclusief

 • Vliegreis Amsterdam-Trivandrum (Thiruvananthapuram). 

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Visum

Excursies
Er zijn vanuit het resort waar we verblijven een aantal leuke uitstapjes te maken. Om er een paar te noemen:

 • Bezoek aan de stad Trivandrum

 • Bezoek aan het badplaatsje Kovalam

 • Bezoek aan een ashram

 • Bezoek aan een olifanten opvang centrum

 • Trip naar het meest zuidelijke puntje van India, waar 3 zeeën elkaar ontmoeten

 • Tocht per boot over de backwaters

 

Aanbevolen vluchten

We zoeken de kortste en meest directe vluchten voor je uit, tegen de beste prijs.

Vorige jaren was dat de vlucht met Emirates, via Dubai naar Thiruvananthapuram (Trivandrum). Je kunt deze vlucht vanuit Amsterdam en vanuit Dusseldorf nemen. Vanuit Dusseldorf is het ticket vaak voordeliger dan vanuit Amsterdam.

 

Visum India

Voor reizen naar India is een visum verplicht. Je kunt je visum volledig online aanvragen via deze link van e-visums.nl.

Dit elektronische visum (e-visum) voor India is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Binnen dit jaar mag je het voor meerdere reizen gebruiken, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen per reis. Op het aanvraagformulier vul je je persoons- en reisgegevens in (kies bij type visum voor ‘yoga programma’) en voeg je een scan van je paspoort en pasfoto toe. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal een half jaar geldig moet zijn bij aankomst in India. Het duurt ongeveer 4 werkdagen voor je het visum per email ontvangt. Het visum neem je uitgeprint samen met je paspoort mee op reis. Een e-visum voor India kost € 104,95 per persoon. (prijs 2019)

Je kunt je visum vanaf 30 dagen voor vertrek aanvragen, maar uiterlijk 4 dagen voor vertrek.

 

Informatie of aanmelden

Wil je meer weten over deze fantastische reis, of weet je genoeg en wil je je aanmelden voor 2020? Neem contact met ons op!

Deze reis gaat door bij deelname van minimaal 10 personen.

De exacte data in juni 2020 maken we zo snel mogelijk bekend.

 

Heb je een groep van 10 of meer personen bij elkaar en wil je deze reis op een door jullie gewenst moment maken? Dat kan! Neem contact met ons op, dan gaan we het regelen.

© 2017 by Yoga Planet

KvK: 69872244

Reisvoorwaarden

Tel: 0031620082962

info@yogaplanet.nl

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
logopngsmall.png