Zoeken
  • Lucile de Zeeuw

ACM beboet reisaanbieder zonder garantiemaatregelen.
Of het organiseren van yogareizen en retreats nou je "core-business" is, of dat je als yogadocent of yogaschool maar 1 of 2 reizen per jaar organiseert voor je eigen cursisten, voor de wet maakt het niet uit.

Ook al organiseer je maar 1 yogareisje met maar 1 overnachting, je dient je te houden aan de Europese richtlijn pakketreizen, waar ook yogareizen onder vallen. De regels voor pakketreizen zijn bedoeld om de consument beter te beschermen. Er worden tegenwoordig namelijk behoorlijk wat reisjes en retreats georganiseerd buiten de erkende reisorganisaties om, met alle risico's van dien voor degene die zo'n reis boekt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een reis hebt geboekt bij iemand die voor aanvang , of tijdens de reis failliet gaat?

Eén van de regels waar je als organisator aan dient te voldoen is daarom het nemen van garantiemaatregelen. Dat doe je door je aan te sluiten bij een garantiefonds, dat er voor zorgt dat de mensen die zich voor jouw reis hebben ingeschreven, hun geld terugkrijgen, als de reis wegens financieel onvermogen onverhoopt niet door kan gaan, of moet worden afgebroken. Let op: dit is een wettelijke verplichting. Je kunt er dus niet voor kiezen je niet aan te sluiten en de gok maar te nemen, omdat je niet verwacht in financiële nood te geraken. Als je een yogareis aanbiedt, zonder aangesloten te zijn bij een garantiefonds, overtreed je daarmee de wet en kun je daarvoor een fikse boete krijgen.

De Autoriteit Consument & Markt is belast met het beboeten van aanbieders van pakketreizen, die zich niet aan de regels houden. De ACM heeft kortgeleden een reisorganisatie die voetbalreizen aanbiedt zonder garantiemaatregelen te hebben genomen, een boete van maar liefst €20.000 opgelegd! En denk nou niet dat dat alleen een organisatie als VoetbalOnTour kan gebeuren. Zoals gezegd geldt de wettelijke verplichting tot het nemen van garantiemaatregelen voor alle pakketreizen, dus ook voor yogareizen en retreats.


Yoga Planet heeft zich sinds 1 februari 2018 aangesloten bij het Garantiefonds Gespecialiseerde TourOperators en voldoet daarmee aan de wettelijke verplichtingen. Een geruststellend idee voor iedereen die een reis bij ons boekt.

www.yogaplanet.nl


102 keer bekeken

© 2017 by Yoga Planet

KvK: 69872244

Reisvoorwaarden

Tel: 0031620082962

info@yogaplanet.nl

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
logopngsmall.png